COVID-19 INFORMACIJE

Kao pružateljima zdravstvenih usluga, jedan od naših primarnih ciljeva je osigurati sigurnost svih naših pacijenata. Iz tog razloga, još uvijek zahtijevamo od svih pacijenata i posjetitelja da nose masku za lice cijelo vrijeme dok su u našim objektima.
Hvala vam na strpljenju i razumijevanju.

Dentalna medicina

Izv.prof.prim.dr.sc.Davor Seifert, dr.med.dent., spec.stom.protetike

Doc.dr.sc. Nikolina Lešić, dr.med.dent., spec.stom.protetike

Marija Čandrlić, dr.med.dent.

Matej Tomas, dr.med.dent.

Martina Juzbašić, dr.med.dent.

Dora Dragičević, dr.med.dent.

Lorena Horvat, dr.med.dent.

Dorotea Petrović, dr.med.dent.

Na raspolaganju su vam stručnjaci iz specijalističkih grana dentalne medicine, ujedno i zaposlenici Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. Ordinacija je opremljena potpuno novim i modernim uređajima, materijalima i instrumentima. Našim pacijentima osiguravamo interdisciplinaran i individualan pristup u liječenju dentalnih tegoba.

Jeste li znali?

Nakon pranja zubi ne preporuča se odmah isprati usta vodom. Na taj način odstranjujete fluorid iz zubne paste koji služi za zaštitu vaših zubi.

Prosječno trajanje pranja zubi je između 45 i 70 sekundi, dok je preporučeno trajanje 2 do 3 minute.

Caklina na gornjoj površini vašeg zuba je najtvrđi dio vašeg cijelog tijela.

Zub je jedini dio tijela koji se ne može izliječiti sam.

Dentalna medicina

Dentalna medicina je grana medicine koja se bavi dijagnostikom, terapijom i prevencijom oboljenja usne šupljine. Redoviti stomatološki pregledi ključni su za održavanje optimalnog oralnog zdravlja. Naime, pravovremenom reakcijom karijes i/ili parodontalne bolesti mogu se spriječiti. Redoviti kontrolni pregled kod stomatologa preporučuje se napraviti minimalno dva puta godišnje.

Što Vam nudimo?

Prvi pregled i mišljenje specijaliste s očitavanjem radiološke snimke

Uz klinički pregled preporučuje se po potrebi napraviti ortopantomogram (cjelovita slika svih zubi gornje i donje čeljusti te okolnih struktura) ili pak manju, retroalveolarnu snimku (ciljana radiološka snimka jednog, dva ili tri zuba). Osim redovnih kontrolnih pregleda, u Medicinskom centru Mursa možete zatražiti specijalističko mišljenje nastavnika Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, vrhunskih stručnjaka iz područja dentalne medicine.

Restaurativna dentalna medicina

Restaurativna dentalna medicina je grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom, prevencijom i liječenjem karijesa. Liječenje karijesa podrazumijeva uklanjanje bolesnog tvrdog zubnog tkiva i nadomještanje odstranjenog tkiva pomoću restaurativnih materijala. Danas se u svrhu nadomještanja bolesnog tvrdog zubnog tkiva najčešće koriste tzv. „bijele plombe“, odnosno estetski kompozitni ispuni. Uklanjanje karijesa u našoj ordinaciji izvodi se pod lokalnom anestezijom i u potpunosti je bezbolno. Također, naš tim stručnjaka restaurativno zbrinjava traumom ošetećene zube.

Endodoncija

Endodontsko liječenje zuba podrazumijeva uklanjanje „zubnog živca“, odnosno pulpe zuba iz kanala zubnog korijena. Zubna pulpa najčešće se mora ukloniti u situacijama kada karijes napreduje jako duboko sve do „zubnog živca“ ili pak rjeđe u slučajevima traume zuba.  Klasični endodontski zahvat podrazumijeva korištenje „iglica“ različitih veličina kojima stomatolog ulazi u područje korijenskih kanala zuba. U stomatološkoj ordinaciji Mursa moguće je obaviti endodontski zahvat takozvanom tehnikom strojne instrumentacije, gdje pomoću modernog uređaja s posebnim iglicama za instrumentaciju ulazimo u prostor korijenskog kanala. Prednost strojne tehnike liječenja jest brže, pacijentu ugodnije i preciznije instrumentiranje korijenskog kanala zuba.

Stomatološka protetika

Stomatološka protetika je stomatološka grana koja se bavi rehabilitacijom usne šupljine nadomještanjem izgubljenih zuba umjetnim nadomjescima. Također, specijalisti stomatološke protetike educirani su za terapiju temporomandibularnih poremećaja.  Medicinskom centru Mursa nudimo vam individualan pristup i pronalaženje optimalnog rješenja za liječenje djelomične ili potpune bezubosti. Uz to, nudimo uslugu dijagnostike i rehabilitacije temporomandibularnih poremećaja (bolna stanja, „preskakanja“ i ostala problematika povezana s čeljusnim zglobom).

Parodontologija

Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi dijagnostikom, prevencijom i terapijom parodontalnih oboljenja. Parodontalne bolesti multifaktorska su oboljenja, ali najvažniji etiološki faktor je svakako prisutnost bakterija u prostoru parodonta.  Neliječena parodontna oboljenja u konačnici dovode do rasklimavanja zuba i njegovog ispadanja. Stoga je redovito profesionalno uklanjanje supragingivnih i subgingivnih tvrdih i mekih naslaga, takozvano „čišćenje zubnog kamenca“, jedan od najvažnijih terapijskih, ali i preventivnih postupaka u suzbijanju parodontalnih oboljenja. 

Oralna kirurgija

Oralna kirurgija je grana dentalne medicine koja se bavi kirurškim zahvatima u području usne šupljine. Najčešći oralnokirurški zahvat u stomatološkoj praksi je vađenje zuba (ekstrakcija zuba). Vađenje zuba radi se kada su sve druge mogućnosti liječenja zuba iscrpljene. Zahvat se izvodi uz lokalnu anesteziju, a po završetku pacijent dobiva upute kojih se mora pridržavati kako bi cijeljenje rane bilo neometano.

STOMATOLOZI:

Marija Čandrlić, dr.med.dent.
Matej Tomas, dr.med.dent.
Martina Juzbašić, dr.med.dent.
Dora Dragičević, dr.med.dent.

DENTALNI HIGIJENIČARI:

Sanja Kirsch, univ.bacc.dent.hig.
Ivana Zovak, univ.bacc.dent.hig.
Katarina Major, univ.bacc.dent.hig.
Ingrid Kovačević, univ.bacc.dent.hig.

Matej Tomas, dr.med.dent.
Matej Tomas, dr.med.dent.
Dora Dragičević, dr.med.dent.
Dora Dragičević, dr.med.dent.