COVID-19 INFORMACIJE

Kao pružateljima zdravstvenih usluga, jedan od naših primarnih ciljeva je osigurati sigurnost svih naših pacijenata. Iz tog razloga, još uvijek zahtijevamo od svih pacijenata i posjetitelja da nose masku za lice cijelo vrijeme dok su u našim objektima.
Hvala vam na strpljenju i razumijevanju.

Hijaluron je polisaharid koji se prirodno nalazi u tijelu, a najviše ga ima u koži, vezivnom tkivu i zglobovima. On se koristi u medicini za popravljanje oštećenja tkiva i zglobova te se često koristi u estetskim tretmanima kao što su popunjavanje bora i povećanje usana.

Hijaluron je vrsta visoko molekulskog polisaharida koji se sastoji od niza monosaharida glukozaminoglikana. On je u stanju da veže velike količine vode, što mu daje sposobnost da zaštiti i podržava tkiva i organe u tijelu. Hijaluron se također koristi za smanjenje bolova i oteklina u zglobovima kod osoba sa artritisom ili drugim oboljenjima zglobova.

Jedan od najčešćih tretmana hijaluronom je popunjavanje bora. Hijaluron se koristi da bi se popunile nazolabijalne, marionetske i pušačke bore te za nadoknadu volumena i hidrataciju usana, nadoknadu volumena jagodica i brade.

Ovi tretmani se obično izvode uz pomoć tankih igala i traju od nekoliko minuta do sat vremena, ovisno o kojem dijelu lica se radi. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana i traju od 6 – 9 mjeseci, svaka dodatna aplikacija produžava trajanje filera, ovisno o individualnim karakteristikama pacijenata.

Drugi popularan tretman hijaluronom je povećanje usana. Hijaluron se koristi da bi se povećao volumen usana i dao im prirodniji izgled. Ovi tretmani su uglavnom bezbolni i traju 30 – 40 minuta.

Iako su tretmani hijaluronom sigurni, postoje neke nuspojave koje se mogu pojaviti, uključujući bol, crvenilo i otekline na mjestu uboda, kao i infekcija. Stoga je važno da se tretmani hijaluronom obavljaju u medicinskim ustanovama pod nadzorom stručnih djelatnika.

Ukoliko se odlučite za tretman hijaluronom, važno je da se posavjetujete sa našim educiranim i stručnim djelatnicima kako bi se informirali o cijelom postupku. Hijaluron je popularan tretman zbog svoje sposobnosti da popuni bore, ali i zbog svoje sposobnosti da poveća volumen usana. Ipak, kao i sa svakim medicinskim tretmanom, važno je da se dobro informirate i da se posavjetujete sa stručnjacima prije nego što se odlučite za tretman hijaluronom.