COVID-19 INFORMACIJE

Kao pružateljima zdravstvenih usluga, jedan od naših primarnih ciljeva je osigurati sigurnost svih naših pacijenata. Iz tog razloga, još uvijek zahtijevamo od svih pacijenata i posjetitelja da nose masku za lice cijelo vrijeme dok su u našim objektima.
Hvala vam na strpljenju i razumijevanju.

Bowen tehnika

Manualna terapijska metoda koja se koristi specijaliziranim pokretima na mekom tkivu u rješavanju biomehaničkih poremećaja. Svojim djelovanjem može aktivirati sposobnost tijela za ponovnim usklađivanjem i uravnoteženjem svih funkcija koje su u neravnoteži. Postupci su vrlo učinkoviti u balansiranju različitih tegoba mišićno-koštanog sustava, živčanog sustava i različitih drugih stanja (bolna stanja kralježnice, migrena, simptomi PMS-a, sportske ozljede, problemi sa probavom…).

Može se provoditi i preventivno za poboljšanje imuniteta te kod sportaša za povećanje tjelesne spremnosti. Također, može se koristiti na novorođenčadi (kolike/grčevi), trudnicama i na osobama poodmakle životne dobi. Cilj Bowen tretmana je napraviti ravnotežu na mišićno-koštanom sustavu, visceralnom nivou (organi), mentalnom/emocionalnom planu i duhovnom planu

Emmett tehnika

Metoda aktivacije mišića laganim pritiskom prstima na određene točke tijela. Pri aktivaciji određenog mišića dobija se učinkovit rezultat odmah nakon laganog pritiska na mišić. Učinak provedenog može se testirati mjerenjem snage, pokretljvosti ili balansa. Osim neposrednog učinka na korekciju mišića, primjen om ove metode nastoji se djelovati i na dugoročniji boljitak pacijenta preko opuštanja mišićne i fascijalne napetosti, te na poticanje lučenja prirodnih endorfina i poboljšanja cirkulacije.

Emmett metodom aktiviraju se pohranjeni loši uzorci pokretanja i/ili ravnoteže, te se njihovim otklanjanjem preko rada različitih struktura središnjeg živčanog sustava, stvaraju na licu mjesta novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom – ovisno o kliničkoj slici i poteškoćama koje nam prezentira pacijent/klijent. Za vrijeme tretmana koristi se kombinacija pritisaka, pri čemu se primjenjuju ciljani terapijski elementi koji čine željenu tjelesnu promjenu jedinstvenu za svakog pojedinca. Iako se često primjenjuje u kombinaciji s drugim tehnikama, EMMETT tehnika je učinkovita i djelotvorna terapija ako se primjenjuje i sama za sebe

Dinamička neuromuskularna facilitacija

Koristi se kod niza problema lokomotornog sustava, ali i u prevenciji bolova i ozljeda. Radi se o dinamičkoj stabilizaciji koja je bazirana na razvojnoj kineziologiji (razvoju djeteta do godine dana starosti). Stabilizacijske vježbe koje u kratkom roku, pomoću vlastitog tijela i na siguran način uspostavljaju narušenu stabilnost kralježnice i brojne druge poremećaje sustava za pokretanje.
Prirodni pokreti, obrasci i položaji koje uočavamo kod djece do navršene jedne godine kao što su puzanje, rolanje, stajanje, hod, čučanj i drugi, koje izvode djeca u vrijeme razvoja, izvode se i provode tijekom DNS vježbi. Time se stvaraju promjene u središnjem živčanom sustavu (mozgu), koji nakon vježbi efikasnije upravlja posturom i pokretima.

Naši fizijatri liječe pacijente svih dobnih skupina i liječe poremećaje koji zahvaćaju sve organe tijela. Specijalizirani su za vraćanje izgubljenih funkcija i sposobnosti.